För barn & unga

UngdomÖppna förskolan

Här samlas barn upp till 5 år, föräldrar, mor- och farföräldrar och dagbarnvårdare för en gemensam stund tillsammans måndagar kl 9 – 12 i Carlskyrkans nedervåning. Vi fikar, sjunger, samtalar och leker.

Vårterminen avslutas 28 maj.
Under sommaren finns möjlighet att träffas i Kyrkstugan vid Nydalasjön/Tomtebo på Öppen Förskola. Se Ålidhemskyrkans hemsida.
Läs mer under ”träffpunkter”.

Babymassage

I den lilla gruppen lär du dig massera din baby. Under fikat samtalar vi om olika ämnen som rör massagen och föräldraskapet. Vi träffas vid 6 tillfällen. Grupperna startar kontinuerligt under terminen.

För information och anmälan, kontakta Laila Israelsson.

Kyrkans barntimmar – för 4-5 åringar

Vi träffas en onsdag i veckan kl 9-10.30 och börjar med en samling där vi berättar en bibelberättelse och sjunger tillsammans. Därefter följer skapande aktiviteter, lek, frukt och sagostund m.m. Vi har möjlighet att hämta och lämna barnen från förskolorna Grönstenen och Stengången vid behov. Barntimmebarnen erbjuds även att medverka i minst 1 gudstjänst med stora och små/termin.

Terminsavslutning 6 maj. Höstterminen startar i början av september.

Anmälan och frågor till Laila Israelsson eller via vårt anmälningsformulär.

Söndagspuzzel

Under gudstjänsterna finns det möjlighet för barnen att vara med på ”söndagspuzzel”! Vi börjar med en samling där vi oftast berättar en bibelberättelse, sjunger tillsammans och tänder ljus. Därefter följer skapande aktiviteter eller pyssel som hör ihop med dagens tema. Läs mer om detta under ”Gudstjänst och bön”.

Spårarscout för barn i åk 2-3 och Upptäckarscout för åk 4-5

Här får man lära sig att vara i naturen och använda sig av den genom att t.ex. lösa olika uppdrag. Vi jobbar i patruller (smågrupper) där samarbete och hänsyn till varandra är a och o. Alla spårarscouter får en egen scouthalsduk att fästa patrullmärken och terminsmärken på. Upptäckarscouterna har skjortor. Vi pratar om scoutlagen och avslutar alltid med en andakt. Vi träffas på onsdagar kl 15.15-16.45. Scouterna medverkar i minst 1 gudstjänst med stora och små/termin.

Terminsavslutning 6 maj. Höstterminen startar i början av september.

Anmälan och frågor till Matilde Burström,

Äventyrsscout åk. 6-8

Vi träffas varannan torsdag (jämna veckor) kl. 18 -20.30 och ett par helgdagar under terminen. Inriktning på samarbete, medbestämmande, hajk och läger.

Terminsavslutning 6 maj. Höstterminen startar i början av september.

Kontaktperson Matilde Burström

Kyrk-UG åk 6-9

En ungdomsgård som Carlskyrkan driver i samarbete med kommunen, fredagkvällar kl. 19– 23.
Vi skapar en mötesplats där man kan träffa kompisar, spela pingis och TV-spel, köpa godis och fika m.m. Varje kväll erbjuds en speciell aktivitet utifrån besökarnas önskemål, t.ex. frågesport, hantverk, film.

Terminsstart: 19/1-18

Kontaktperson Christoffer Lindberg

KRIK åk 8 och uppåt (KRisten Idrotts Kontakt)

Vi sportar tillsammans och har även en andakt, måndagar kl 19-21 i Minervaskolans gympahall (Nygatan 47). Läs mer: KRIK Umeå Östra
Terminsstart: 15/1-18

Kontaktperson Christoffer Lindberg

Körer

Sing It – en kör för barn från 6 år – åk 3. Övar på onsdagar kl. 15.15-16.15.

Terminsavslutning 6 maj. Höstterminen startar i början av september.

Join Us – en kör för barn i åk 4-8. Övar på tisdagar kl. 15.40-16.40

Terminsavslutning 27 maj. Höstterminen startar i början av september.

Läs mer på vår musiksida