Välkommen att vara med

Händer på varandraCarlskyrkan vill vara en öppen och välkomnande kyrka. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan eller EFS för att komma hit, inte heller ha någon färdig tro – du är välkommen som du är. I vår vision om en levande kyrka är delaktighet och gemenskap viktiga byggstenar och vi välkomnar dig att dela arbete och gemenskap med oss!

Ingen kan göra allt,
men alla kan göra något

Vill du engagera dig i vår verksamhet,
har du här några olika grupper du kan vara aktiv i:

Värdgrupper

Värdgrupperna är två veckor i taget, ca en gång per kvartal, ansvariga för värdskap och trivsel i kyrkan. Det innebär bl städning, blomvattning, ordna fika vid gudstjänster och samlingar och att tillsammans med präst planera och ansvara för olika uppgifter vid gudstjänster, t ex att hälsa välkommen, ta upp kollekt osv. Att vara med i en värdgrupp är ett bra sätt att lära känna nya människor och dela livet med varandra – gemenskap och arbetsglädje är kännetecken och man kan vara med och bidra med så mycket eller litet som man vill.
Kontaktperson Matilde Burström

Diakoni och socialt engagemang

Här kan du engagera dig i bl a besöksgrupp och fixargrupp
kontaktperson Sara Sandström tel 076-761 33 36 alt

Mission och integration, internationella frågor

kontaktperson Elisabeth Berhe tel 19 44 77 (hem)

Bön och evangelisation

kontaktperson Gunvor Larsson tel 19 29 02 (hem)

Barn- och ungdomsverksamhet

Här kan du engagera dig i våra olika barn- och ungdomsgrupper, t ex Söndagspuzzel, scouter, Ungdomsgård & tonårsgrupp
kontaktperson Laila Israelsson tel 19 53 66 (hem)

Ljud- & bildgruppen

Ljud- och bildgruppen sköter ljud, ljus och videokanonen under gudstjänster och samlingar enligt ett överenskommet schema. Oftast en till ljud&ljus och en till videokanonen.
Du behöver inte vara något proffs för att vara med, utan kan få pröva dig fram och du får handledning i början om du behöver, tills du känner dig trygg i uppgiften. Vill du vara med?
Kontaktperson Rickard Widmark tel 073-06 81 634

Musikverksamhet – Musikutskottet

För den som vill sjunga i någon av våra körer eller kanske som solist, eller medverka med musik i gudstjänster och annan verksamhet.
Kontaktperson Agneta Halvares Palmqvist tel 19 17 95 (hem)

Skapande, kreativa gudstjänster och utsmyckning

Vill du engagera dig i kyrkans inredning och dekoration, kanske medverka/hålla i olika skapandekvällar/kurser, göra installationer i samband med gudstjänster eller andra arrangagemang eller vara med och utveckla kyrkans gudstjänster –
kontakta Berith Sonning tel 070-674 92 91

Fastighetsunderhåll, lokalvård och miljö – Fastighetsutskottet

Alla kompetenser inom fastighet är välkomna, t ex el, ventilation, datorteknik Kontaktperson Mats Bohman

Tolkningsgruppen

De flesta gudstjänster i Carlskyrkan tolkas till engelska. Det behövs därför engelsk- och svenskkunniga personer som kan ställa upp och tolka 2-3 gudstjänster per termin. Även om du inte har så väldigt goda språkkunskaper är du välkommen att vara med, eftersom alla försök till tolkning gör stor skillnad för våra utländska gudstjänstbesökare. Du får också ett introduktionshäfte med de särskilda termer det kan vara bra att kunna just för gudstjänsttolkning.

Kontaktperson är Mikael Lundmark.

Volontärtorg

Just nu efterfrågar vi personer till värdgrupper, tolkning av gudstjänster, skötare av videokanonen samt ledare till ungdomsgård och tonårsgrupp.