Dop – konfirmation – bröllop – begravning

Välkommen till dop, vigsel och begravningsgudstjänst i Carlskyrkan.

Ring 090-190174 eller någon anställd i Carlskyrkan för att boka lokal,
eller ring kyrkornas centrala bokning i Umeå 090-200 26 00

DopDop

Läs gärna om dopets innebörd på Svenska kyrkans hemsida, klicka här för att komma dit. (Nytt fönster)

Dop sker oftast på lördagar kl 12:00, 13:30, 14:00 eller 15:00 alternativt söndagar kl 11:00 (i söndagens gudstjänst) eller kl 14:00.

Du som är medlem i svenska kyrkan får gärna använda kyrkans lokaler för dopkaffe/mat, antingen övre plan (50-80 pers) eller nedre plan (40 pers). Nedre plan innehåller lekrum och pysselrum som passar bra för barn i olika åldrar. Den som hyr lokalen är skyldig att städa efter sig. Läs mer om att hyra våra lokaler här!

En präst kommer att kontakta dig någon vecka innan dopet, där tid bokas in för dopsamtal. Där förs först ett stödjande samtal om hur det är att vara förälder. (Läs gärna i foldern Barn, föräldraskap, den kristna tron)
Du får räkna med att samtalet tar ca c:a 1-1,5 timma. Där går vi också igenom ordningen, och väljer psalmer/sånger, medverkan m.m.
Ordning för barndop
Ordning för vuxendop
Exempel på dop-program

VigselVigsel

Vigslar sker oftast på lördagar i någon av kyrkorna i Umeå. (Andra platser är möjliga- kontakta en präst i god tid innan som kan hjälpa dig.) Boka in vigseln i god tid via kyrkans bokningcentral, 090-200 26 00. Önskas vigsel i Carlskyrkan så ring 090-190174, eller någon anställd i Carlskyrkan för att boka lokalen. Önskas någon speciell präst på en speciell dag, så hör av dig till denne i god tid, c:a 6-12 månader innan.

Prästen kommer att kontakta dig normalt 1-2 månader innan vigseln. Då bokas en tid in för vigselsamtal. Där förs först ett stödjande samtal om hur det är att leva tillsammans där ni får en del verktyg. (Läs mer i foldern Tankar om kärlek) Avsätt c:a 1-1,5 tim för samtalet.
Normalt bokar vi då in en tid för genomgång på plats i den kyrka ni ska vigas under veckan innan.

Önskas bröllopsfest i kyrkan går det också bra, det är gratis för dig som medlem. Vi förutsätter då att det blir en alkoholfritt bröllop, enligt kyrkans policy om ingen alkoholförtäring i kyrkans lokaler.
Ordning för vigsel
Exempel på vigselprogram

Begravning

Oftast tas kontakt via en begravningsbyrå som bokar tiden efter era önskemål. Det går dock att boka direkt med oss i Carlskyrkan, eller Bokningscentralen.
Begravning sker oftast på fredagar eller lördagar. Du kan också boka minnesstund i Carlskyrkan, om begravningen sker t.e.x vid Trons kapell på Sandbacka.

Präst ringer så snart som möjligt upp sörjande för att boka begravningssamtal. Där talar vi om vad som hänt, och den som dött. Där planerar vi också begravningsgudstjänsten, med psalmer och hur vi gör.
Ordning för begravning
Läs gärna mer i foldern Tankar om döden, sorgen och den kristna tron.

Konfirmation

Kontakta kyrkan för aktuella alternativ.