Gå direkt till textinnehållet

Dop och konfirmation

Dop

Läs gärna om dopets innebörd på Svenska kyrkans hemsida, klicka här för att komma dit. (Nytt fönster)

Dop sker oftast på lördagar kl 12:00, 13:30, 14:00 eller 15:00 alternativt söndagar kl 11:00 (i söndagens gudstjänst) eller kl 14:00.

Du som är medlem i svenska kyrkan får gärna använda kyrkans lokaler för dopkaffe/mat, antingen övre plan (50-80 pers) eller nedre plan (40 pers). Nedre plan innehåller lekrum och pysselrum som passar bra för barn i olika åldrar. Den som hyr lokalen är skyldig att städa efter sig. Läs mer om våra lokaler här.

En präst kommer att kontakta dig någon vecka innan dopet, där tid bokas in för dopsamtal. Där förs först ett stödjande samtal om hur det är att vara förälder. (Läs gärna i foldern Barn, föräldraskap, den kristna tron)
Du får räkna med att samtalet tar ca c:a 1-1,5 timma. Där går vi också igenom ordningen, och väljer psalmer/sånger, medverkan m.m.
Ordning för barndop
Ordning för vuxendop
Exempel på dop-program

 

Konfirmation

Kontakta Carlskyrkan för aktuella alternativ.

Carlskyrkan

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.