Gå direkt till textinnehållet

Gudstjänst

Gudstjänsten är hjärtat i församlingens liv – ett tillfälle att möta Gud, men också att dela gemenskap med varandra. Alla åldrar finns representerade och är välkomna och du behöver inte vara klädd på något speciellt sätt – vardagskläder går bra.

Vid alla gudstjänster finns där någon som hälsar dig välkommen när du kommer och delar ut en psalmbok och en agenda (ett programblad där man kan se vad som kommer att hända i gudstjänsten) Efter gudstjänsten serveras kyrkfika som du är välkommen att vara med på. Mycket av det praktiska i och kring gudstjänsterna sköts av olika värdgrupper.

I Carlskyrkan firar vi gudstjänst varje söndag kl 11 och ibland även på andra tider. Titta i högerkolumnen för att läsa det senaste programbladet.

Det finns tre typer av gudstjänster i Carlskyrkan

Gudstjänst

En vanlig söndagsgudstjänst innehåller sång, bön, textläsning från Bibeln och predikan. Predikan kan hållas både av präst och av lekmän och har till uppgift att länka bibeltexterna till det liv vi lever idag. Temat för gudstjänsten följer kyrkoårets texter.
Ca en gång i månaden är det gudstjänster med barnmedverkan

Mässa

När gudstjänstens namn slutar på –mässa betyder det att vi firar nattvard tillsammans. För övrigt följer den ungefär liknande ordning som en vanlig söndagsgudstjänst.

Temagudstjänst/temamässa

är gudstjänster med teman som inte ansluter till det vanliga kyrkoåret. Där tar vi upp saker som är aktuellt i tiden eller något annat som vi vill lyfta fram speciellt. Det kan handla om miljön, om bön, någon bibelbok som man vill fördjupa sig mer i – oftast har det anknytning till något av våra huvudmål.

Barnen är alltid välkomna

Ta med barnen till kyrkan

Vid alla gudstjänster går det bra att ta med barn. Vid gudstjänster kl 11 har vi ”barnens minuter” i början av gudstjänsten, ett budskap som är speciellt riktat till de små. Några söndagar/månad är de välkomna en trappa ned för ”Söndagspuzzel” medan gudstjänsten pågår.

Ca en gång i månaden är det gudstjänster med barnmedverkan också det  kl 11.

Söndagspuzzel är för barn 4 år och uppåt. Du som förälder väljer om du vill lämna ditt barn där och själv vara med på gudstjänsten, eller om du vill delta tillsammans med ditt barn hela eller delar av tiden.

Vid söndagsgudstjänster kl 18 erbjuds inga särskilda aktiviteter för barn.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.