Gå direkt till textinnehållet

Engagera dig

Carlskyrkan vill vara en öppen och välkomnande kyrka. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan eller EFS för att komma hit, inte heller ha någon färdig tro – du är välkommen som du är. I vår vision om en levande kyrka är delaktighet och gemenskap viktiga byggstenar och vi välkomnar dig att dela arbete och gemenskap med oss!

Vill du engagera dig i vår verksamhet, har du här några olika grupper du kan vara aktiv i. Kontaktuppgifter hittar du i menyn under Kontakt > Grupper. Välkommen att höra av dig med dina frågor, funderingar eller om du vill engagera dig i någon grupp.

Ingen kan göra allt,
men alla kan göra något
Värdgrupper

Värdgrupperna är två veckor i taget, ca en gång per kvartal, ansvariga för värdskap och trivsel i kyrkan. Det innebär bland annat städning, blomvattning, ordna fika vid gudstjänster och samlingar och att tillsammans med präst planera och ansvara för olika uppgifter vid gudstjänster, t ex att hälsa välkommen, ta upp kollekt osv. Att vara med i en värdgrupp är ett bra sätt att lära känna nya människor och dela livet med varandra – gemenskap och arbetsglädje är kännetecken och man kan vara med och bidra med så mycket eller litet som man vill.
Kontaktperson Matilde Burström

Diakoni och socialt engagemang

Här kan du engagera dig i till exempel besöksgrupp och fixargrupp

Mission och integration, internationella frågor

kontaktperson Elisabeth Berhe tel 073-849 53 98

Bön och evangelisation

kontaktperson Karin Karlsson, karin.karlsson@svenskakyrkan.se

Barn- och ungdomsverksamhet

Här kan du engagera dig i våra olika barn- och ungdomsgrupper, t ex Söndagspuzzel, scouter, ungdomsgruppen AVO.
Kontaktperson mateusz.nowicki@svenskakyrkan.se eller laila.israelsson@svenskakyrkan.se

Ljud- och bildgruppen

Ljud- och bildgruppen sköter ljud, ljus och videokanonen under gudstjänster och samlingar enligt ett överenskommet schema. Oftast en till ljud&ljus och en till videokanonen.
Du behöver inte vara något proffs för att vara med, utan kan få pröva dig fram och du får handledning i början om du behöver, tills du känner dig trygg i uppgiften. Vill du vara med?
Kontaktperson Linnea Jakobsson tel 073 027 91 23

Musikverksamhet – musikutskottet

För den som vill sjunga i någon av våra körer eller kanske som solist, eller medverka med musik i gudstjänster och annan verksamhet.
Kontaktperson christina.bohman@hotmail.com tel 076-8357799

Skapande, kreativa gudstjänster och utsmyckning

Vill du engagera dig i kyrkans inredning och dekoration, kanske medverka/hålla i olika skapandekvällar/kurser, göra installationer i samband med gudstjänster eller andra arrangemang eller vara med och utveckla kyrkans gudstjänster –
kontakta elsa.rydin@svenskakyrkan.se

Våffelcafe

Onsdagar 13.00-14.30. Är du en fena på att grädde våfflor eller vill bli? Välkommen med i vårt glada gäng i köket. Kontaktperson Elisabeth Berhe tel 073-849 53 98

Fastighetsunderhåll, lokalvård och miljöfastighetsutskottet

Alla kompetenser inom fastighet är välkomna, t ex el, ventilation, datorteknik Kontaktperson Mats Bohman

Volontärorganisation

Just nu efterfrågar vi personer till värdgrupper, skötare av ljud och bild, samt ledare till tonårsgruppen AVO och scouter.
Kontaktperson mats.bohman@svenskakyrkan.se

 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.