Gå direkt till textinnehållet

Vigsel

Vigslar sker oftast på lördagar i någon av kyrkorna i Umeå. (Andra platser är möjliga. Kontakta en präst i god tid innan som kan hjälpa dig.) Boka in vigseln i god tid via kyrkans bokningcentral, 090-200 26 00. Önskas vigsel i Carlskyrkan, mejla till Mats Bohman; mats.bohman@svenskakyrkan.se för att boka lokalen. Du kan gärna komma förbi oss i Carlskyrkan för att se på lokalerna och samtala.

Önskas någon speciell präst på en speciell dag, så hör av dig till denne i god tid, c:a 6-12 månader innan.

Prästen kommer att kontakta dig normalt 1-2 månader innan vigseln. Då bokas en tid in för vigselsamtal. Där förs först ett stödjande samtal om hur det är att leva tillsammans där ni får en del verktyg. (Läs mer i foldern Tankar om kärlek) Avsätt c:a 1-1,5 timme för samtalet.
Normalt bokar vi då in en tid för genomgång på plats i den kyrka ni ska vigas under veckan innan.

Önskas bröllopsfest i kyrkan går det också bra, det är gratis för dig som medlem. Vi förutsätter då att det blir en alkoholfritt bröllop, enligt kyrkans policy om ingen alkoholförtäring i kyrkans lokaler.
Ordning för vigsel
Exempel på vigselprogram

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.